Μονωτικοί Διπλοί & Τριπλοί Υαλοπίνακες

(Insulating Double & Triple Glazing)

 

 

Πάρε τη σωστή απόφαση διαλέγοντας τον ιδανικό συνδυασμό διπλής ή τριπλής υάλωσης ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες που υπάρχουν.Στόχο μας αποτελεί η σωστή πληροφόρηση σχετικά με τις προδιαγραφές των υαλοπινάκων,έτσι ώστε να λάβετε τεκμηριωμένη απόφαση είτε πρόκειται για αντικατάσταση είτε πρόκειται για τοποθέτηση νέων μονωτικών υαλοπινάκων.

Είναι γεγονός ότι η θέση (πχ. βουνό, θάλασσα, πεδινή ή ορεινή περιοχή κλπ.)  & ο προσανατολισμός των  ανοιγμάτων (πχ. βορράς, νότος κλπ.), καθώς και οι κλιματικές συνθήκες της περιοχής (πχ. θερμό, ψυχρό, ήπιο  κλίμα κλπ.) & ο τύπος του κτιρίου(πχ.κατοικία, γραφεία, ξενοδοχείο κλπ.) αποτελούν σημαντικές παραμέτρους για την κατάλληλη επιλογή του σωστού συνδυασμού διπλής ή τριπλής υάλωσης.

Δώστε μας τις απαραίτητες πληροφορίες και απαιτήστε από εμάς να σας δώσουμε την πιο κατάλληλη λύση που θα εξυπηρετήσει τόσο τις λειτουργικές ανάγκες όσο και τις ανάγκες για μια εμφάνιση υψηλής αισθητικής.

 

Θερμομόνωση

Οι θερμομονωτικοί υαλοπίνακες εξοικονομούν χρήματα κρατώντας τους λογαριασμούς σε χαμηλά επίπεδα.

Καθώς το κόστος θέρμανσης συνεχίζει να αυξάνεται με ανησυχητικούς ρυθμούς,η τοποθέτηση διπλών ή τριπλών υαλοπινάκων με θερμομονωτικές  ιδιότητες (Low Emissivity) αποτελεί έξυπνη επένδυση για τη μείωση των δαπανών θέρμανσης.

Οι υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής (Low-E) συνεισφέρουν στην εξοικονόμηση ενέργειας με δύο τρόπους:

  • Αντικατοπτρίζοντας τη θερμότητα πίσω στο δωμάτιο, αντί να της επιτρέπει να ξεφύγει.
  • Επιτρέποντας την ηλιακή ενέργεια να εισέλθει στο σπίτι (ηλιακά θερμικά κέρδη).

Οι θερμομονωτικοί υαλοπίνακες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αύξηση της άνεσης στο σπίτι σας με τη σταθεροποίηση της εσωτερικής θερμοκρασίας.Βοηθούν επίσης στη μείωση του κόστους τόσο για θέρμανση όσο και για ψύξη,το οποίο είναι καλό όχι μόνο για τον οικογενειακό προϋπολογισμό αλλά και για το περιβάλλον.Καταναλώνοντας λιγότερη ενέργεια στο σπίτι βοηθάμε στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου.

Άνεση τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.Η διπλή ή τριπλή υάλωση μπορεί να διατηρήσει την θερμοκρασία από 8⁰C έως 12⁰C περίπου χαμηλότερα σε σχέση με μία μόνωση χωρίς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες το καλοκαίρι που υποφέρουμε από καύσωνες.Από την άλλη κρατά τη ζέστη, κατά την διάρκεια του χειμώνα,στο εσωτερικό περιβάλλον καθώς λειτουργεί ως φράγμα στην απώλεια θερμότητας.Έτσι το σπίτι διατηρείται δροσερό και ζεστό αντίστοιχα με την κάθε εποχή του χρόνου.

 

Ηχομόνωση

Οι ηχομονωτικοί υαλοπίνακες μειώνουν δραματικά την ηχορύπανση.

Με την χρήση Ακουστικών Πολύφυλλων Υαλοπινάκων (Acoustic Laminated) σε συνδυασμό με διπλή ή τριπλή σφράγιση, επιτυγχάνεται μείωση των ενοχλητικών θορύβων έως και κατά 35 dB.

Μάλιστα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές, κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους ή κοντά σε χώρους εναέριας κυκλοφορίας, η ηχορύπανση αποτελεί ένα πολύ σημαντικό πρόβλημα.

Αναλυτικότερα:

Ο ήχος, ως μορφή ενέργειας, προκαλείται από δόνηση μορίων σε ένα αέριο, υγρό ή στερεό. Αυτές οι δονήσεις είναι γνωστές ως ηχητικά κύματα.

Η συχνότητα ενός ήχου, που μετριέται σε Hertz, είναι ο αριθμός των ηχητικών κυμάτων που εκπέμπονται ανά δευτερόλεπτο. Υψηλής συχνότητας ήχοι μεταφέρονται με σύντομα ηχητικά κύματα και χαμηλής συχνότητας ήχοι από μεγαλύτερα κύματα. Η πραγματική ένταση του θορύβου μετριέται σε ντεσιμπέλ (dB).

Βελτιώνοντας την ακουστική μόνωση:

Οι θερμομονωτικοί υαλοπίνακες λειτουργούν μειώνοντας την ενέργεια ενός ηχητικού κύματος. Οι ηχομονωτικές ιδιότητες ενός παραθύρου μετριέται μέσω του δείκτη ‘’R’’. Για παράδειγμα, ένα παράθυρο με δείκτη ‘’R’’ 20 ντεσιμπέλ μπορεί να μειώσει από 60 dB θορύβου του εξωτερικού περιβάλλοντος σε 40 dB μέσα στο δωμάτιο.

Ηχορύπανση μπορεί να προκύψει από κάθε συνδυασμός χαμηλής, μέσης ή υψηλής συχνότητας ήχων. Ωστόσο ορισμένοι τύποι των συχνοτήτων είναι πιο εύκολο να μειωθούν ή να μπλοκαριστούν εντελώς. Οι υψηλής συχνότητας ήχοι (που δημιουργούνται από μικρά ηχητικά κύματα) είναι πιο εύκολο να απορροφηθούν ή να μειωθούν σε σχέση με τους θορύβους χαμηλής συχνότητας (όπως ο θόρυβος της κίνησης σε αυτοκινητοδρόμους).Είναι σημαντικό να επιλέξετε τις ακουστικές μονωτικές ιδιότητες των υαλοπινάκων που απαιτείται ανάλογα με τη συχνότητα ή την ένταση του θορύβου που πρέπει να εξαλείψετε ή να μειώσετε, καθώς και την επιθυμητή μείωση του αριθμού των ντεσιμπέλ.

Η βελτίωση της ηχομόνωσης ενός διπλού ή τριπλού υαλοπίνακα σε ένα παράθυρο μπορεί να επιτευχθεί με:

- Επιλέγοντας την ευρύτερη δυνατή κοιλότητα μεταξύ υαλοπινάκων (μέχρι ενός σημείου διότι από ένα σημείο και μετά κάθε περαιτέρω αύξηση, αυξάνει δυσανάλογα τις θερμομονωτικές ιδιότητες).

- Επιλογή μεγαλύτερου πάχους υαλοπίνακα.

-Επιλέγοντας διαφορετικά πάχη των χρησιμοποιούμενων δύο ή τριών υαλοπινάκων.

- Χρησιμοποιώντας ένα αποδοτικότερο πλαίσιο παραθύρου.

- Χρήση ακουστικών πολύφυλλων υαλοπινάκων (τρίπλεξ ή αλλιώς γνωστά ως acoustic Laminated).(βλ. Τύποι Υαλοπινάκων – Ακουστικοί Τρίπλεξ)

 

Εξάλειψη φαινομένων συμπύκνωσης

Αποφύγετε την υγρασία πάνω σε υαλοπίνακες παραθύρων με κατάλληλη διπλή ή τριπλή υάλωση.

Ως γνωστόν οι μονοί υαλοπίνακες που είναι τοποθετημένοι στα παράθυρα στο μεγαλύτερο ποσοστό των κτιρίων στην Ελλάδα υποφέρουν από το φαινόμενο της συμπύκνωσης.

Ωστόσο ακόμη και σε διπλή υάλωση παραθύρων έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο της συμπύκνωσης στο εσωτερικό παράθυρο σε περιπτώσεις όπου είτε δεν έχει γίνει σωστή σφράγιση είτε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί τα άκρως απαραίτητα μονωτικά υλικά υψηλών προδιαγραφών (πυριτικά άλατα, κόλλα σφράγισης κλπ.).

Με την εγκατάσταση υαλοπινάκων (Low E)(βλ. Τύποι Υαλοπινάκων - Επίστρωσης),το πρόβλημα της συμπύκνωσης μειώνεται σημαντικά καθώς η θερμότητα αντανακλάται πίσω στο δωμάτιο, με αποτέλεσμα το εσωτερικό παράθυρο να είναι πιο ζεστό. Αυτό σημαίνει λιγότερη ζημιά σε παράθυρα και μικρότερη απαιτούμενη συντήρηση.

 

Κοιλότητα μεταξύ υαλοπινάκων

Η διπλή ή τριπλή υάλωση αποτελείται από δύο ή τρία, αντιστοίχως, φύλλα υαλοπινάκων, τα οποία χωρίζονται μεταξύ τους με πηχάκι και σφραγίζονται σε ένα ερμητικά κλειστό περιβάλλον. Το πλάτος της κοιλότητας, το αέριο πλήρωσής της, το διαχωριστικό πηχάκι, καθώς και τα υλικά σφράγισης (κόλλα, αφυγραντικά μοριακά πυριτικά άλατα κ.α.) αποτελούν βασικούς παράγοντες που καθορίζουν ή μεταβάλλουν τις μονωτικές ιδιότητες των υαλοπινάκων και κατ’ επέκταση την ενεργειακή απόδοση αυτών.

Το πάχος της κοιλότητας κυμαίνεται συνήθως μεταξύ 6 mm και 20 mm ανάλογα με τον τύπο παραθύρου και φυσικά του αερίου πλήρωσης.

Στους υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής τελευταίας γενιάς (Low e) το συνιστώμενο πάχος κοιλότητας είναι 16 mm και αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις επιθυμητές μονωτικές ιδιότητες.

Ωστόσο για τις ακουστικές μονωτικές ιδιότητες το πάχος αυτό μελετάται κάθε φορά ξεχωριστά καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εκάστοτε απαιτήσεις.

 

Πλήρωση του ενδιάμεσου κενού με Αέρα ή Αδρανές Αέριο (Argon)

Είναι γεγονός ότι η πλήρωση του ενδιάμεσου κενού με αδρανές αέριο όπως Argon (κατά το 90% στα πλαίσια των προδιαγραφών) μπορεί να βελτιώσει επιπλέον τις μονωτικές ιδιότητες του παραθύρου περίπου 30% σε σύγκριση με πλήρωση του κενού με αέρα.Πιο συγκεκριμένα, τα αδρανή αέρια μεταδίδουν (δηλαδή χάνουν) λιγότερη θερμότητα από τον κανονικό αέρα, διότι τα μόρια αυτών των αερίων έχουν ‘’κατώτερη’’ θερμικήναγωγιμότητα. Αναλυτικότερα, το Argon έχει περίπου 34% λιγότερη θερμική αγωγιμότητα με αποτέλεσμα να αυξάνεται η ενεργειακή απόδοση του συνολικού πλαισίου με την χρησιμοποίηση του. Αν αναλογιστεί κανείς ότι κοστίζει ελάχιστα ενώ βελτιώνει τις μονωτικές ιδιότητες περίπου 30%, μπορεί να εξάγει εύκολα το συμπέρασμα ότι αποτελεί τρομερή εξέλιξη στον τομέα της διπλής ή τριπλής υάλωσης.

 

Αλουμινίου ή Οργανικά πηχάκια (Aluminium or Warm Spacer Bars)

Τα πηχάκια αλουμινίου είναι σήμερα η πιο συχνά χρησιμοποιούμενη επιλογή σε διπλά τζάμια παραθύρων.Ελαφριά αλλά ισχυρά, με μεγάλη ευελιξία, μπορούν να διαμορφωθούν σε μια ευρεία ποικιλία μορφών και μεγεθών. Λιγότερο ακριβά από τα οργανικά πηχάκια τελευταίας γενιάς, ωστόσο, προσφέρουν λιγότερη μόνωση ενάντια στην απώλεια θερμότητας.

Η σωστή επιλογή για τα παράθυρα με διπλούς ενεργειακούς υαλοπίνακες χαμηλής εκπομπής Low e με την υψηλότερη απόδοση είναι να σφραγίζονται με οργανικά πηχάκια.Αναλυτικότερα η θερμοδιακοπή συμβάλλει στη μείωση της θερμότητας που χάνεται γύρω από την περίμετρο ενός διπλού υαλοπίνακα με την αντικατάσταση των συμβατικών πηχακίων αλουμινίου με χαμηλότερης αγωγιμότητας υλικού πηχάκια.

Μάλιστα, η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης με τοποθέτηση ενεργειακών υαλοπινάκων γεμισμένα με αδρανές αέριο και οργανικά πηχάκια φτάνει από 40 έως 50%.

Επιπρόσθετα οι θερμικές μπάρες μειώνουν περαιτέρω την συμπύκνωση υδρατμών στην αίθουσα που βλέπει την επιφάνεια του διπλά τζάμια παραθύρων, καθώς μεταδίδουν λιγότερο θερμότητα στο εσωτερικό του παραθύρου.Τα οργανικά πηχάκια έχουν την ίδια γεωμετρική μορφή σε σχέση με τα μεταλλικά ή αλουμινίου, είναι κατασκευασμένα από πιο ενισχυμένο μονωτικό υλικό.

Τέλος, μία εξαιρετικά λεπτή επένδυση γύρω από τα πηχάκια ενεργεί ως εμπόδιο για την εξαγωγή των αδρανών αερίων (Argon) ή του αέρα που παγιδεύονται μέσα στην κοιλότητα. Είναι μάλιστα διαθέσιμα σε μια σειρά από διαφορετικά χρώματα.

Θερμή Πρόσκληση

Μια επίσκεψη στο χώρο μας θα σας έλυνε κάθε είδους απορία αλλά παράλληλα θα μας γέμιζε με ικανοποιήση,απόψεις & ιδέες για την καλύτερη συνεργασία...

Καινοτόμες Λύσεις

Στοιχεία Επικοινωνίας

5ο χλμ. Λαρίσης-Συκουρίου
Τηλ.: (+30)2410 575 333
Φαξ: (+30)2410 575 355
Κιν.: (+30)697 2661651
(+30)697 7840459
Email:info@afoistamou.gr